Pohovka rozkládací je efektivním řešením nejen do malého prostoru

Velmi efektivní východisko se v tomto směru nabízí i v případě, že obývací pokoj přes noc slouží coby ložnice. O to více je pohovka rozkládací pro vás účinnou pomocí a řešením.

Avšak v rámci nástupu dostupné technologie se rovněž zvyšují i pracovní a informační zátěže na zdravotní parametry. Zdravý a kvalitní spánek je velmi probírané téma. Kvalita bytového prvku je tak na prvním místě. V zásadě je důležité, aby pohovka rozkládací splnila i účel pohodlného lůžka.

další informace

Výběr může být snadnější záležitostí, pokud se zaměříte na kvalitní sortiment. Interesantní je i řešení, které nabízí lůžkovou část coby stávající část opěrákovou, tj. spíte na tom, co přes den slouží jako opěradlo.

Základ spočívá ve velikosti

Určitě se jedná o jeden z hlavních parametrů při výběru. Na spaní postačí délka okolo dvou metrů. Ohledně šířky je to trochu komplikovanější, neboť pro spaní dvou osob je vhodný rozměr okolo 90 cm, po rozložení tedy 180 cm. Jestliže chcete šetřit co nejvíce místem, věřte, že postačí i šířka o rozměru 80 cm.

Kritérium dle typu rozložení

Zde je mechanismus v rámci rozložení důležitý v případě, jestliže budete pohovku rozkládat často. Poté je velmi zásadní se zaměřit při výběru i právě na tento parametr.

poskytnout nabídku

Můžete volit mezi vysouvací zásuvkou s rozkladem, kde je rozkládací systém založen na bázi výsuvného vozíku. Tím tak získáte velmi snadno a rychle chybějící část matrace, jenž dorovná pohovku do plnohodnotného lůžka na spaní.

Druhou variantou je rozkládací systém s dělenou matrací, kdy jsou dvě matrace ukryty v sedací nebo opěrné části. Rozložení je umožněno vytažením úložného prostoru směrem dopředu, na který se matrace položí.

Poslední alternativou je systém mající celistvou matraci, kdy je tak umožněno každodenní spaní. Matrace je ukryta uvnitř pohovky. Jednak se díky tomu neušpiní a jedná se o velmi snadné vytažení pouhým jedním pohybem.